Menu

Aerodrom

Adrenalin v oblacích..

Na místě, kde stála obec Střimice, vzniklo rekultivací výsypky povrchového dolu letiště Aeroklubu Most (aerodrom). Od jeho otevření se zde konala již celá řada důležitých akcí celostátního i mezinárodního významu, např. Mistrovství ČR v parašutismu, Mistrovství ČR v letecké akrobacii nebo Mistrovství Evropy v přesném létání.

Letiště Most

Letiště je od centra města Most vzdálené 5 kilometrů a tak k němu dojedete autem za pouhých 7 minut. Sídlí zde Aeroklub Most, který pro veřejnost pořádá různé akce a možnost komerčních letů nad městem a jeho okolím. K dispozici je dvoumístné nebo čtyřmístné letadlo, kde se kromě pilota může letu zúčastnit pouze jedna další nebo maximálně tři další osoby. V případě nenaplnění volných míst u čtyřmístného letadla lze let uskutečnit, cena ale zůstává beze změny. Trasu letu a jeho trvání si určíte sami. Vyhlídkový let si můžete o víkendy zakoupit na počkání, v pracovní dny je lepší se předem objednat.

Pro ty, které láká vznášet se mezi nebem a zemí máme dobrou zprávu. Aeroklub Most nabízí možnost absolvovat výcvik v létání na kluzácích a získat tak oprávnění jeden takový pilotovat. Zájemci musí být pouze starší 14 let, zaslat předběžnou přihlášku na e-mail letistemost@letistemost.cz a v libovolnou sobotu se zastavit na letišti, kde si prohlédnou kluzák zblízka a mohou absolvovat let s instruktorem. Poté už jen stačí potvrdit přihlášku a výcvik může začít. A pokud jste z daleka, tak si nemusíte lámat hlavu, kde budete přespávat, protože naše letiště nabízí i možnost ubytování.

Aerodrom – adrenalinové zážitky

Na své si zde přijdou i milovníci adrenalinu. Na Aerodromu totiž působí i společnost Skywalkers, která zde nabízí tandemové seskoky. Skočit z letadla se zkušeným tandem pilotem můžete ve výšce 4 000 metrů nad zemí. Jde o zcela nevšední adrenalinový zážitek, který je zároveň bezpečný. Před seskokem musíte absolvovat kurz, na kterém se dozvíte veškeré potřebné informace a naučíte se, jak správně v tandemu vyskočit a přistát zpátky na zem. Při stoupání do požadované výšky se vám naskytne pohled na celé město a jeho okolí, který si poté naplno vychutnáte během seskoku. Vyzkoušíte si let volným pádem při rychlosti 200 km/h a po otevření padáku si jej můžete zkusit i řídit. Pro zkušené je možnost samostatného seskoku či absolvování výcviku.

Ten pocit svobody a návalu adrenalinu prostě musíte zažít!

Aerodrom

Aeroklub Most

Starý Most 661, 434 01 Most
Tel.: +420 476 706 266
E-mail: aeroklub-most@volny.cz
Web: www.letistemost.cz

Skywalkers Czech Republic, s.r.o.

Tel.: +420 602 325 395, +420 602 325 394
E-mail: info@muj-seskok.cz
Web: www.muj-seskok.cz

Tandemové seskoky ze 4 000 a 6 000 metrů pro každého od 8 do 100 let.

Dostupnost

Autem (směrem na obec Braňany)