Menu

Divadlo rozmanitostí

Loutková představení pro nejmenší diváky..

Historie Divadla rozmanitosí

S počátečním nápadem otevření loutkové scény divadla přišel někdejší ředitel Divadla pracujících v Mostě Jaromír Šnajdr a zkušený divadelní režisér Jiří Středa. Jakožto vhodný prostor se vybrala budova kulturního střediska Máj, které již dříve sloužilo jakožto přechodné působiště Městského divadla v Mostě. Už chybělo jen zajistit nadané herce. Naštěstí se zkušení loutkoherci vyskytovali v Litvínovských „Loutkách“. S nabídnutým stálým angažmá v nově vznikajícím divadle souhlasili a dokud nebyly prostory střediska upraveny k jejich využívání, tak hráli v budově Repre v Mostě. Divadlo rozmanitostí bylo slavnostně otevřeno 15. prosince 1988 a svému účelu slouží dodnes.

Divadlo rozmanitostí dnes

Jak již bylo řečeno, Divadlo rozmanitostí stále slouží svému původnímu účelu a tak těší svými představeními malé i velké diváky již po více jak 30 let. Jeho hlavní dominantou je samozřejmě loutkoherectví a pohádky pro nejmenší diváky, ale slouží i jako alternativní scéna Městského divadla v Mostě, výstavní prostory a půjčovna kostýmů. Díky přirozené muzikálnosti místního souboru se herci na jevišti často proměnili v muzikanty. Proto vznikla divadelní kapela „Nedloubej se v nose“, která se skládá z řad místního uměleckého sboru. Toto je velkým přínosem, protože naprostá většina představení je plná živé hudby a krásných písniček. Místní soubor také jezdí vystupovat do měst po celé České republice či do ciziny.

Zkrátka Divadlo rozmanitostí dokáže svým charakterem okouzlit malé i velké diváky a přinést tak do jejich života trochu té dětské radosti, obohacené o dávku fantazie. Přeneste se i vy do světa pohádek a kouzel a navštivte některé z představení.

Divadlo rozmanitostí

Loutková a alternativní scéna MDM
Topolová 1278, 434 01 Most
Tel.: +420 476 702 059, +420 703 162 484
E-mail: rozmano@divadlo-most.cz
Web: www.divadlo-rozmanitosti.cz

Prodej vstupenek

  • Po – Pá 8:00 – 16:00

Dostupnost

Autem
Autobusem MHD – zastávka Most, Aquadrom